15. Maja 2024.

Satovi velikana Formule 1 prodati za 4,4 miliona dolara

Satovi koji pripadaju velikanu Formule 1 Mihaelu Šumaheru prodati su na aukciji u utorak za oko četiri miliona švajcarskih franaka (4,41 miliona dolara).

Osam satova, uključujući časovnike marke Rolex, FP Journe i Audemars Piguet, prodala je porodica Šumahera, koji nije viđen u javnosti od kada je zadobio tešku povredu glave pri padu dok je skijao van staze 2013. godine, navodi Svis info, prenosi Tanjug.

“Sat FP Journe, napravljen po mjeri, sa ugraviranom porukom koju je Šumaheru kao božićni poklon dao direktor njegovog tima Ferari Žan Tod, prodat je za 1,5 miliona švajcarskih franaka, a procenjuje se da će dostići vrijednost do dva miliona”, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Drugi prilagođeni sat, “Royal Oak” kompanije Audemars Piguet, prodat je za 415.800 švajcarskih, nadmašivši procjenu od 150.000 do 250.000 švajcarskih franaka.

“Kolekcionari su bili tako srećni što su otkrili ove časovnike ispunjene istorijom”, rekao je šef odjeljenja satova kuće Kristi u Evropi, Remi Giljememin.

Satovi 55-godišnjeg sedmostrukog svjetskog šampiona Formule1 dio su šire kolekcije u vlasništvu porodice.

Prvobitno zakazana za ponedjeljak, prodaja je odložena za naredni dan, nakon što je galerija Kristi pretrpjela sajber napad.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare