18. Jula 2023.

Sastanak sa preduzetnicima: O značajnim temama za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti

U Gradskoj upravi održan je sastanak sa samostalnim preduzetnicima, koji obavljaju djelatnost izrade i prodaje proizvoda domaće radinosti, starih i umjetničkih zanata.

Sastanku su u ime Grada prisustvovali ovlašćeni potpisnik u Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Aleksandra Simić, šef Odsjeka za privredu i preduzetništvo, Ivan Babić i samostalni stručni saradnik za turizam i odnose sa dijasporom, Nataša Kostić.

Na inicijativu i prijedlog gradonačelnika  Draška Stanivukovića, prilikom dodjele subvencija za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, a za koje je Grad izdvojio 40.000 KM – danas je održan i sastanak na kojem je bilo riječi o temama značajnim za afirmisanje pomenutih preduzetnika i veću vidljivost kod šire populacije, kao i veću dostupnost njihovih proizvoda kroz angažman na sajmovima i manifestacijama, koje podržava i organizuje Grad.

-Na sastanku su se mogli čuti konstruktivni prijedlozi oko načina i mogućnosti izlaganja na štandovima, čije bi korišćenje bilo bez nadoknade, kao vid podrške Grada ovakvim projektima, a sve u cilju promocije naše tradicije i umjetnosti –  naveli su iz Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare