5. Septembra 2023.

Sastanak o povlaštenom javnom prevozu

Nisam dobio informaciju kada će biti održana sjednica Skupštine Grada za koju smo već pripremili materijale ili nastavak nedavno prekinute sjednice, niti kada će biti donosena odluka koja će omogućiti i dalje korištenje usluga javnog prevoza po povlaštenim cijenama za penzionere, višečlane porodice i druge kategorije obuhvaćene ovom odlukom.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon današnjeg višečasovnog sastanka sa šefovima klubova odbornika u Skupštini Grada i sa udruženjima čija su prava uskraćena zbog situacije sa Skupštinom Grada.

I ovom prilikom, gradonačelnik je pozvao Skupštinu grada Banje Luke da usvoji ovu odluku i omogući dalje funkcionisanje ove prakse.

– Predložili smo istu odluku kakva je u primjeni zadnje tri godine i samo protokolarno mora da prođe Skupštinu. Zašto je ta odluka o povlaštenom i besplatnom prevozu mogla da funkcioniše tri godine i sada odjednom ne može – upitao je gradonačelnik.

Kako ističe, i pored toga još nema informaciju kada će biti nastavak sjednice gradskog parlamenta.

-Kao i obično, uslovljeni smo nečim. Taman kada ispunite jedan i drugi uslov, dobijete treći i tako u beskonačnost. Konstantno uslovljavanje mene kao gradonačelnika mora prestati. Pokazaću strpljenje iaoko nema sjednice ili se prolongiraju. Moj je zahtjev samo da se održavaju sjednice Skupštine – kazao je gradonačelnik i napomenuo da ukoliko odbornici nisu zadovoljni predloženom odlukom o subvencijama za javni prevoz uvijek mogu da djeluju amandmanski, a ne da, kako je kazao – uslovljavaju gradsku administraciju da imenuje komisiju, koja bi radila posao nadležnih gradskih odjeljenja.

Ponovio je da je uspio sa prevoznicima da dogovori da i tokom septembra koriste usluge javnog prevoza po povlaštenim cijenama, ali da za dalje prevoznici nemaju garanciju Skupštine.

-Opet ću predložiti odluku o subvencijama, a njihovo je da diskutuju i da donesu odluku o tome. Imao sam obavezu da pozovem udruženja penzionera i „4+“ i da im kažem da je administracija sve na vrijeme uradila, da imamo sredstva, ali nemamo podršku odbornika SNSD-a – kazao je gradonačelnik i dodao da se ovo pitanje mora najkasnije riješiti do 20. septembra, jer prodaja mjesečnih karata počinje od 25. septembra.

I ovim putem se osvrnuo na problem neobjavljivanja odluka u Službenom glasniku Grada, ističući da se dva mjeseca čeka na tu proceduru.

U ime Udruženja porodica sa četvoro i više djece, Adriana Basara kazala je da se neusvajanjem odluke srednjoškolci i studenti iz tih porodica dovode u situaciju da ostanu bez besplatnog prevoza koje su imali zadnje tri godine.

-Besplatan prevoz za naših preko 300 srednjoškolaca i studenata nam je najviše značio. Upitne su i stipendije. Ukoliko se ne riješi to pitanje sa prevozom bićemo prinuđeni, pošto imamo veliki pritisak naših članova, da izađemo pred Skupštinu Grada – navela je Basara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare