Potrebno je za biskvit:
4 belanca
2 kašike šećera
5 kašika brašna
4 kašike mleka
1 fil:
4 žumanca
4 kašike šećera
100 gr čokolade
50 gr margarina
2 fil:
1/2 kg jagoda
400 ml vode
2 kašike šećera
2 pidinga od jagoda
Dekoracija:
2 šlaga
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i peće na 180 stepeni C pa preliti sa mlekom.
Foto: Bakina kuhinja
Žumanca sa šećeri malo umutiti mikserom pa dodati čokoladu i mešati stalno na niskoj temperaturi ili na pari. Dodati margarin i sve izjednačiti. Ostaviti da se prohladi pa sve umutiti mikserom, premazati preko biskvita.
Foto: Bakina kuhinja
U šerpu staviti jagode, dodati šećer pa skuvati jagode, mogu se malo izblendirati. Skuvati dva pudinga pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi.
Odozgo staviti dva umućena šlaga..Dobro ohladiti, najbolje da prenoći. Uživajte u fantastičnom ukusu