9. Augusta 2023.

Saopštenje AEK-a: Kaznite Dinamo, fudbalska Evropa to čeka!

Uprava AEK-a izdala je saopštenje u kom traži šestoku kaznu za Dinamo.

Sve to posle nedera koji su se dogodili u ponbedeljak uvele u Atini, kada je stradao 29-godišnji Mihalis Kucuris.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što saznajemo poslednjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da posle varvarskog ubistva Mihalisa od strane čopora kriminalaca iz Hrvatske, AEK može da izađe na teren i igra protiv ovog tima?

Hoće li neki od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li tamo biti njihovi saučesnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svet i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu?

Ko nas zapravo tera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povređenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovde došli da ubijaju sastavni deo organizacije s kojom moramo da igramo fudbal?

Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahteva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače teramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet to čeka. Zajedno s AEK-om!” stoji u saopštenju.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare