20. Septembra 2023.

Samo tri Volkswagena će preživeti elektrifikaciju

Imena kao što su Golf, Tiguan i GTI su bezbedna.

Šef brenda Volkswagen, Tomas Šefer, kazao je da će se osveženi Golf pojaviti 2024. i da kompanija planira da uvede električni Golf nakon 2028. godine. Pored Golfa, bezbedni su još Tiguan GTI (dosadašnja oznaka za sportske verzije će prerasti u zaseban model), dok će se o ostalim modelima razgovarati od slučaja do slučaja.

Za Tiguan, ovo nije iznenađenje s obzirom da je Volkswagenov najprodavaniji automobil na svetu. Šefer je to objavio na sajmu automobila u Minhenu, gde je predstavljen koncept kompanije ID.GTI kao nagoveštaj kako će električni GTI model izgledati u budućnosti, prenosi Top Gear.

On je napomenuo da će se osveženi Golf pojaviti 2024. godine i da kompanija planira da uvede električni Golf posle 2028.

“Biće to pravi Golf, bez kompromisa”, dodao je Šefer.

Sa druge strane, postoji mogućnost da ID oznaka, koja je označavala električne modele brenda, bude potpuno ukinuta.

“To je bilo neophodno u to vreme, ali verovatno nam neće trebati u budućnosti. Nismo sigurni da li ćemo ga potpuno odbaciti ili ćemo je zadržati za neke modele”, rekao je on.

On je takođe rekao da kompanija još nije odlučila da li će se modeli Golf i ID.3 spojiti u jedan u budućnosti ili ne.

Podsetimo, Volkswagen je na sajmu u Minhenu otkrio da namerava da do 2027. godine predstavi 11 novih električnih automobila, jedan više nego što je prvobitno planirano.

Ovo nije iznenađujuće kada se zna da je VW uložio velika sredstva u novu SSP mehaničku platformu za električne automobile.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare