Kad unaprijed znate da ćete pripremati jelo sa mljevenim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđivanja bio što bezbjedniji.
Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rješenja.
Konačno, i odleđivanje u mikrovalnoj na 50 odsto snage dva-tri minuta je sistem kom domaćice ponekad pribjegavaju, prenosi Krstarica.
Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže odlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali prije zaleđivanja, prenosi Krstarica.
Naime, da bi se mljeveno meso brzo i bezbjedno odledilo, neophodno je da ga stavite u kesu za zamrzivač i da ga, što je moguće više, izravnate preko nego što ga zamrznete. Dakle, pakovanje treba da bude što pljosnatije.
Samo ovako zaleđeno meso ćete brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.
Nezavisne.