28. Marta 2023.

Saleen predstavio SA-40 Mustang Speedster Anniversary Special sa 800 KS

Riječ je o dvosjedu SA-40 Speedster, koji će biti proizveden u samo deset primjeraka, nosit će Saleenov body kit, dok će ga pokretati tunirani V8 motor.

Model dolazi nakon prošlih “rođendanskih specijalki” te direktno nasljeđuje SA-35 iz 2018. godine. Svi primjerci će biti lakirani u Speedlab žutu boju u kombinaciji s crnim grafikama. Eksterijer je veoma sličan drugim primjercima Mustanga iz Saleenove radionice zahvaljujući novim branicima, pragovima, blatobranima i haubom s otvorima, kao i zatamnjenim prednjim svjetlima. Međutim, petokrake lagane felge su unikatne za SA-40.

To važi i za unikatni poklopac te obruče od karbonskih vlakana iznad naslona za glavu. Unutrašnjost dvosjeda je presvučena crnom kožom s bijelim koncem, bijelim i žutim detaljima.

SA-40 većinu osnova dijeli s modelom Saleen 302 Black Label, što znači da ga pokree 5,0-litarski Coyote V8 motor s kompresorom, koji razvija 800 KS i 915 Nm obrtnog momenta. Poboljšanja uključuju Racecraft ovjes i kočnice specifične za Saleen.

Cijena modela je 142.000 dolara.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare