Sastojci:
– 500 g junetine
– 300 g rukole
– 300 g paradajza
– 1 crni luk
– 1 dl crnog vina
– 1 kašičica bibera
– 1 kašičica soli
– 2 kašike ulja
– 1 dl soka od pomorandže
– 1 ljuta papričica
– 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte.
Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list.
Nastavite da dinstate dok ne meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo.
Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine.
Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu.
U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajiz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu.
Sve blago promešajte i poslužite salatu.
Prijatno!
Foto: Shutterstock/thangchuphotos.com
Izvor: N1