25. Juna 2023.

Salata sa junetinom, paradajzom i rukolom

Sastojci:

– 500 g junetine

– 300 g rukole

– 300 g paradajza

– 1 crni luk

– 1 dl crnog vina

– 1 kašičica bibera

– 1 kašičica soli

– 2 kašike ulja

– 1 dl soka od pomorandže

– 1 ljuta papričica

– 1 lovorov list

Priprema:

Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte.

Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list.

Nastavite da dinstate dok ne meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo.

Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine.

Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu.

U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajiz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu.

Sve blago promešajte i poslužite salatu.

Prijatno!

Foto: Shutterstock/thangchuphotos.com

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare