28. Augusta 2024.

Salata sa grilovanim kukuruzom

Grilovanom kukuruzu dodajte nasjeckani avokado i paradajz i sve prelijte osvježavajućim vinegret dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz grilovano meso ili povrće.

Sastojci

Broj porcija4

svježa uha kukuruza šećerca

1 kašičica soli

5 kašika maslinovog ulja

8 kašika soka od limete

½ kašičice mlevenog kima

kockice avokada

220 g čeri paradajza, prepolovljenih

45 g crvenog luka, sitno iseckanog

30 g korijandera, nasjeckanog

¼ kašičice bibera

Priprema

1Pripremite roštilj

Očistite roštilj i pripremite ga za direktno pečenje na umerenoj vatri, oko 180 stepeni.

2Pecite 

Kukuruz premažite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite sa 1/2 kašičice soli. Pecite ga na direktnoj, srednjoj vatri, sa zatvorenim poklopcem, dok ne postane vruće i kukuruz ne omekša. Ovo će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Skinite kukuruz sa roštilja i ostavite da se malo ohladi. Odrežite zrno kukuruza sa klipa i stavite u veliku zdjelu.

3Napravite preliv

U posebnoj posudi umutite preostalo maslinovo ulje, so, sok od limete, kim i biber. Ostavi to na stranu.

4Dodajte ostale sastojke

Dodajte avokado, paradajz, luk i cilantro u činiju sa kukuruzom i prelijte prelivom. Lagano promiješajte. Poslužite odmah.

Napomena

Kukuruz možete pripremiti i u grill tiganju na šporetu po istom postupku kao i na roštilju.

Index.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare