12. Augusta 2024.

Salata od pečenog krompira

Brza, lagana i jednostavna salata za ljetne dane osvojiće sve koji je probaju.

Potrebno je:

500 g bijelog ili crvenog krompira (isjecite na četvrtine)

1 kašika maslinovog ulja

60 g majoneza

60 g jogurta

1 kašičica senfa

pola kašičice tabasko-sosa

so po ukusu

3 sitno isjeckane glavice mladog luka

Pomiješajte krompir s maslinovim uljem i umotajte u foliju. Na roštilju sa zatvorenim poklopcem na srednje jakoj vatri pecite 15 minuta. Viljuškom provjerite da li su krompiri pečeni. Pripremite sos miješanjem majoneza, jogurta, senfa, tabasko-sosa i soli. Stavite krompir i luk u posudu i pomiješajte sa sosom. Servirajte dok je toplo, prenosi Politikin magazin.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare