2. Septembra 2023.

Sajmon Kauel otvoreno o odlasku na psihoterapije: “Godinama sam patio od depresije…”

Epidemija koronavirusa za njega je bila okidač.

Sajmon Kauel otkrio je da je nedavno krenuo na psihoterapiju i da mu veoma prija. Kako kaže, toliko je strastven u vezi sa svojim novim nedeljnim terapijskim sesijama da je odmah pristao da bude prvi gost na “Mirrorovom“ potpuno novom podcastu “Men in Mind“.

“Kada vidim svoje prijatelje, prvo o čemu pričam je kako je terapija imala super pozitivan efekat na moj život“, kaže on.

“Voleo bih da sam ovo uradio pre 10 ili 20 godina…kao da mi je težina skinuta sa ramena”, rekao je član žirija popularnog takmičenja “The Idol”.

Cilj ovog podkasta je jednostavan: podstaći više muškaraca da se otvore i govore o svojim problemima i emocijama.

“Da si mi rekao: ‘Sajmone, mi ćemo sedeti u tvojoj bašti, pričajući o mentalnom zdravlju’, rekao bih: ‘Jesam li poludeo ili tako nešto’,“ kaže.

“Nisam lekar, nisam stručnjak, ali na svoj način sam počeo da to više razumem i sam uradio stvari za svoje mentalno zdravlje na pozitivan način.“

“Sada mi je drago da pričam o tome kako bih ohrabrio i druge.“

Sajmon se obratio terapeutu nakon što je shvatio da se suočavao sa depresijom.

“Patio sam od depresije tokom godina… Ali, to je bilo nešto što sam sebi objašnjavao kao svoju karakternu osobinu, a onda pretpostavljam da je Kovid bio pravi katalizator“, rekao je on.

Kao i mnogim ljudima tokom tog vremena, njegovo mentalno zdravlje se pogoršalo i on opisuje da je u stalnom stanju anksioznosti.

“U veoma, veoma, veoma ranoj fazi, neki moji prijatelji su se zaista razboleli i ja govorim o stvarno bolesnim ljudima, koji su imali teške probleme“, kaže on.

“Pa, pomislio sam: ‘Bože, ako ovo uhvatim, možda će se ista stvar desiti meni i mojoj porodici“, rekao je on.

Gledanje vesti samo je pogoršalo stvari, a on je konsultovao lekare kako bi pokušao da smisli kako najbolje da zaštiti svoju porodicu.

“Nisam znao šta je istina ili ne, jednostavno nisam imao pojma osim što sam bio skamenjen na pomisao da se zarazim“, ispričao je.

To što je bio član žirija šou programa “Ja imam telenat“, dodatno je pogoršalo stvari, jer je morao da radi – a odbijao je to. Na kraju, kako „Mirror“ piše, Sajmon jeste imao Kovid, ali je prošao bez posledica ili teških simptoma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare