12. Februara 2024.

Sahranjen Dejan Milojević: Stiv Ker i košarkaške legende na odale počast

Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević sahranjen je na Novom bežanijskom groblju nešto posle 14 časova.

Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara uoči NBA utakmice između Jute i Golden Stejta, gde je radio kao član stručnog štaba.

Opelo je počelo u 13 časova, sahrana pola časa kasnije.

Na ispraćaj bivšeg trenera Mega stigao je i trener Golden Stejta Stiv Ker, kao i ceo stručni štab Voriorsa.

Sahranjen Dejan Milojević

Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević sahranjen je na Novom bežanijskom groblju nešto posle 14 časova.

Aleksandar Stojanović je kroz suze održao dirljiv govor.

– Kada razmišljamo šta sve nismo rekli, prebiremo po sebi šta treba da kažemo i kako da osećamo, a Deki je otišao. Gubimo te 25 dana, osećam se krivim, tužnim, možda zato što ti nisam rekao, kao u toj poruci koja ti nije stigla, istoj koju si slali drugovi. Gledao sam ljude, gledam ih sada, od klupe u školi, do klupe na terneu i vidim da si skupljao ljudska bića, Znaš zašto je drugčaije, sutra će se pričati koliko je ljudi. Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni. E, takav si bio. Da pokažemo da smo dostojni porodice, pre svega.

– Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost. Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali živi u starom kraju. Da nema hajlajtsa jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim. To je redak dar, do sada su u NBA ligi samo četiri himne svirane. Svirane zbog država i nacija, samo dve nacionalne, jedna je svirana zbog čoveka, jedna zbog tebe. Kako je Nikola rekao, svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i odmah si rasporedio anđele od gore i svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo.

– Ali od sutra Deki, sada čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama a ona je “volim te brate”. Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni. Na kraju… Molim samo još ovo, nemoj da nam zameriš da još jednom budemo slabi i tužni i da se isplačemo, neka ti je večna salva Dejane Milojeviću.

“Dejan je bio čovek sa velikim Č”

“Dejan je bio čovek sa velikim “Č”, čovek u pravom smislu te reči, čovek ljubavi i zajedništva, koji je živeo po Bogu. Neka nam Gospod da, da kada Dejan staje pred lice njegovo, čuje reči jevanđelja”, bio je deo govora, koji je održao sveštenika na sahrani.

Emotivne scene

STARSPORT

Stiv Keri i Miško Ražnatović na sahrani

Krenula je povorka

Milojević će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Cveće i vence nose Vladimir Radmanović, Saša Pavlović, Novica Veličković, Petar Božić, Predrag Šuput…

Vlatko Čančar

Photo: A.H./ATAImages

13:35

Zaza Pačulija

Photo: A.H./ATAIm

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Velikani svetske košarke na sahrani Milojevića – Bjelica prvi put u javnosti nakon napada

Pored trenera Golden Stejt Voriorsa Stiva Kera, koji je svojim prisustvom privukao veliku pažnju, prisutni su i drugi velikani srpske i evropske, pa i svetske košarke.

Naravno, tu je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, trener Partizana Željko Obradović, Zaza Pačulija takođe ispred Golden Stejta…

Prisutni su i bivši i sadašnji košarkaši, među kojima se istaklo prisustvo Nemanje Bjelice, koji se prvi put pojavio u javnosti nakon što je napadnut od strane fudbalera Nikole Petkovića.

Reka ljudi na oproštaju od Milojevića

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Počelo je opelo.

Stiv Ker na sahrani

Trener Golden Stejta došao je na sahranu, da se oprosti od svog pomoćnika iz Golden Stejta. Pored njega u Beograd je stigao i ceo stručni štab Voriorsa.

Imena iz srpske košarke na oproštaju

Među ljudima iz sveta košarke na sahranu Dejana Milojevića stigli su Željko Obradović, Miroslav Muta Nikolić, MIlan Gurović, Željko Rebrača, Nemanja Bjelica, Aleksandar Džikić, Žarko Čabarkapa i mnogi drugi…

Mesec tuge za košarku

Od 17. januara košarkaški svet opraštao se od prerano preminulog Milojevića, a u bolu zbog odlaska bivšeg košarkaša Beovuka, FMP-a, Partizana, Budućnosti, Valensije, Galatasaraja i nekadašnjeg trenera Mege, Budućnosti i asistenta u Golden Stejtu ujedinili su se svi klubovima u kojima je ostavio trag.

Partizan je protiv Mege odigrao meč u njegovu čast pred više od 23.000 navijača, emotivne scene došle su i iz San Franciska, gde su se Voriorsi oprotistili od svog nasmejanog brata.

Budućnost je u Podgorici takođe odala počast krilnom centru koji je u klubu bio i trener i igrač, a njegov Beovuk ispratio ga je u večnost.

Pred dva dana u Naradnoj skupštini u Beogradu održana je i komemoracija.

Srbija ispraća košarkašku legendu

Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara uoči NBA utakmice između Jute i Golden Stejta, gde je radio kao član stručnog štaba.

Opelo će početi u 13 časova, sahrana pola sata kasnije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare