21. Novembra 2023.

Šahisti Srbije osvojili zlato na EP

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su u zadnjem, devetom kolu pobijedili Grčku rezultatom 3:1.

Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka.

Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mesto je osvojila selekcija Jermenije sa 13 bodova.

Šahovski savez Srbije je na društvenim mrežama objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova.

Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova.

Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić.

TIm povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Naši šahisti ispisali su istoriju i poslali evropski šamponi! Veličanstven uspeh naše muške reprezentacije vinuo je Srbiju na sam vrh evropskog šaha! Bravo“, napisao je Vučić na Instagam

Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova. Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova. Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić. TIm povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. “Naši šahisti ispisali su istoriju i poslali evropski šamponi! Veličanstven uspeh naše muške reprezentacije vinuo je Srbiju na sam vrh evropskog šaha! Bravo”, napisao je Vučić na Instagam

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare