17. Aprila 2023.

SAD: Sudija odbio Trampov zahtjev da odloži suđenje

Kaplan je naveo da je slučaj Kerol potpuno nezavistan u odnosu na krivičnu prijavu protiv Trampa zbog podmićivanja zvijezde filmova za odrasle Stormi Danijels pred izbore 2016. da ne bi otkrila njihovu navodnu seksualnu vezu, prenio je Rojters.

Trampovi advokati pozvali su prošle sedmice okružnog sudiju Luisa Kaplana u saveznom sudu na Menhetnu da odobri odlaganje suđenja do najmanje 23. maja zbog, kako su naveli, nedavnog štetnog medijskog izvještavanja o krivičnoj prijavi podnijetoj protiv Trampa.

Kaplan je rekao da nema razloga za pretpostavku da će u maju porota biti u potpunosti bez uticaja medijskog izvještavanja.

Sudija je rekao da je veliki publicitet medija izazvao sam Tramp sopstvenim izjavama, a da je zatim ocijenio da je taj publicitet štetan po njega.

Kerol je tužila Trampa, tvrdeći da ju je krajem 1995. ili početkom 1996. silovao u luksuznoj robnoj kući na Menhetnu.

Opisala je taj incident u svojim memoarima, a magazin Njujork’ objavio je taj dio u junu 2019. godine, nakon čega je Tramp izjavio da ne poznaje Kerol, da ona nije njegov tip, kao i da je izmislila epizodu o silovanju da bi prodala svoju knjigu.

Tramp je u velikoj mjeri ponovio svoje poricanje u oktobru 2022. godine.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare