27. Maja 2023.

Sabalenka o rivalki iz Ukrajine: Briga me ako me mrzi

Beloruskinja na Ukrajinku. Biće rata, ali onog teniskog.

Ni ovog puta sport ne može da se sakrije od politike, da se otrgne od te pošasti. Rat u Ukrajini je učinio svoje pa se svaki duel rivalki sa oponiranih strana u sukobu posmatra drugačije nego bilo koji.

Već u prvom kolu na Rolan Garosu imamo takav slučaj – sudar Beloruskinje i Ukrajinke. Iako te dve države zvanično nisu u ratu, kao da jesu, zbog savezničkog odnosa Belorusije i Rusije.

Sabalenka je govorila o meču sa Martom Kostjuk.

Nije važno da li me ona mrzi“, ne želi druga igračica sveta da se uopšte bavi time, ne želi da misli o negativnim stvarima.

Kostjukova otvoreno izražava animozizet prema Belorusima. Tako je na US Openu prošle godine odbila da se rukuje sa Viktorijom Azarenko.

Pokušavam da ne mislim na negativne stvari. To me en dotiče. Nije važnoda li me ona mrzi! Ne mogu ništa protiv toga. Uvek će postojati ljudi koji me vole i oni koji me mrze. Ako me mrzi, ne želim da uzvraćam“.

Kostjukova verovatno neće želeti da pruži ruku svojoj suparnici iz Belorusije.

“Što se tiče rukovanja, to i mogu da razumem. Teško im je da pruže ruku Ruskinjama ili Beloruskinjama – ali kakvu poruku žele da pošalju kući?”, pita se Sabalenka.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare