22. Maja 2023.

Ruski zvaničnik oženjen zvijezdom Evrovizije preminuo sumnjivom smrću

Nije to mogao sam jer ne bi bio dobrodošao nigde u svetu posle, kako je sam rekao, fašističke invazije na Ukrajinu. Sada je umro pod nerazjašnjenim okolnostima.

Zamenik ruskog ministra nauke, preminuo je u 46. godini nakon što mu je pozlilo na letu za Moskvu u subotu.

Pjotr Kučerenko vraćao se sa poslovnog puta na Kubi kada je avion iznenada morao da sleti u južnoj Rusiji, potvrdilo je juče Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja.

Lekari koji su stigli u avion da mu pomognu pokušali su da ga ožive, ali nisu uspeli da ga spasu. Njegova porodica je rekla da je smrt povezana sa srčanim oboljenjima, ali se očekuje da će telo biti podvrgnuto obdukciji 24. maja.

Nakon što je objavio njegovu smrt, nezavisni novinar Roman Super napisao je da je neposredno pre tragičnog događaja njegov prijatelj sa njim privatno razgovarao o njegovoj nemogućnosti da pobegne iz Rusije nakon “fašističke invazije” na Ukrajinu, prenosi Dejli mejl.

Super je izjavio da mu je ministar rekao da ode i spasi svoju porodicu.

Novinar ga je pitao da li planira da sam ode, a Kučerenko je navodno rekao da nažalost nije u mogućnosti. “Oduzimaju nam pasoše. I nema mesta na svetu gde će zamenik ruskog ministra biti dobrodošao nakon ove fašističke invazije”.

Život u Rusiji za njega je postao krajnje tužan. “U isto vreme uzimam lekove za smirenje i antidepresive. Sranje je, ali ne pomaže mnogo.”

Uzrok Kučerenkove smrti još nije utvrđen.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare