5. Juna 2023.

Ruski komandant: Njemački “leopardi” prvi put u borbi protiv Rusa

Na teritoriji Donjecke Narodne Republike (DNR) viđeni su tenkovi “leopard” koje su zapadne zemlje isporučile Ukrajini, izjavio je zamenik načelnika Glavne uprave ruske garde za DNR Aleksandar Hodakovski.

“‘Leopardi’ su prvi put viđeni u našoj taktičkoj oblasti. Kao što sam juče očekivao, naslutivši uspeh, neprijatelj će ubaciti dodatne snage u borbu. Samo u Novodonjeckoj oblasti zabeleženo je oko tridesetak oklopnih vozila”, napisao je Hodakovski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, situacija u Novodonjecku i levo prema mestu Velikonovoselovka je teška, kao i da neprijatelj sve jače napada.
Naime, prethodno je vojska Rusije uspešno odbila veliku ofanzivu Ukrajine u pet pozicija na frontu, rekao je danas zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-pukovnik Igor Konašenkov. 
Prema njegovim rečima, napadi su se desili u pravcu Južnog Donjecka, za koji je Kijev smatrao da je slaba tačka ruske vojske, a radi se o akcijama Oružanih snaga Ukrajine od juče, 4. juna, koje su počele u jutarnjim satima. 
“Protivnik nije sproveo u delo svoje zadatke i nije ostvario uspeh”, kazao je.

Foto: European Security & Defence

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare