16. Februara 2023.

Ruski diplomata: Zapad uložio 100 milijardi dolara u smrtonosne programe u Ukrajini

„Čim je počela kriza u Ukrajini bilo je potrebno upumpati milijarde dolara u naoružanje – odmah su našli te milijarde. To je, u stvari, ulaganje u zapadni vojno-industrijski kompleks, to je ulaganje u razvoj vojne tehnologije. Oni (na Zapadu) su zainteresovani za to.

Prema najskromnijim procenama, uložili su više od 100 milijardi dolara u apsolutno smrtonosne ideje u Ukrajini, ne razmišljajući o tome koliko će ljudi stradati zbog toga“, rekao je diplomata.Poljanski je naglasio da, u isto vreme, mnoge zemlje nisu zadovoljne pokušajima Zapada da predstavi da nema novca za „programe neophodne celom čovečanstvu“, ali je spreman da ga potroši na oružje za Ukrajinu.„Sama poruka nije naišla na razumevanje među državama u razvoju“, objasnio je diplomata.On je istakao i da Evropa „puca“ sebi u sve udove, a ponekad čak i u glavu, prateći politiku Vašingtona, ali politička elita to još nije shvatila, rekao je Dmitrij Poljanski.„Naravno, zapadne zemlje ne mogu a da ne razumeju do čega cela ova situacija može da dovede Evropu.

Evropa, kao polus uticaja, kao polus moći, mnogo gubi i javljaju se mnoge sumnje da li je Evropa sposobna da igra samostalnu ulogu…Sve se svodi na to da se prati politika SAD. Ne vide se nikakvi evropski interesi“, istakao je on, dodavši da se nigde primećuje alternativno mišljenje.

Sputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare