Ruski ambasador u Londonu: Odnosi Rusije i Britanije skoro na nuli - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruski ambasador u Londonu: Odnosi Rusije i Britanije skoro na nuli

Odnosi Rusije i Velike Britanije su blizu nule, arhitektura bilateralnih odnosa je uništena na inicijativu Londona, izjavio je ambasador Ruske Federacije u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva Andrej Kelin.

“Odnosi su zaista blizu nule. Ako su ranije postojala polja saradnje, najpre u oblastima ekonomije i kulture, od početka operacije u Ukrajini sve je prestalo, celokupna arhitektura odnosa praktično je uništena od strane Britanaca”, izjavio je Kelin za televizijski kanal “Rusija 24”.

Ambasador je dodao da Rusija neće pokretati inicijativu za obnavljanje odnosa “sve dok Britanci sami ne shvate potrebu za takvim koracima”.

Takođe, Rusija zna da London kupuje municiju u trećim zemljama i potom je šalje u Ukrajinu.

“London je na drugom mestu u NATO-u po obimu snabdevanja oružjem i pružanju vojne pomoći, a ne humanitarne, Ukrajini, obezbeđuje joj dosta opreme i municije. Štaviše, Velika Britanija kupuje ovu municiju u trećim zemljama, znamo i u kojim, i zatim je isporučuje u Ukrajinu”, rekao je Kelin za gorepomenuti kanal.

Ambasada Rusije u UK je prethodno upozorila London da će isporuke britanskih borbenih aviona kijevskom režimu dovesti do vojnopolitičkih posledica po ceo svet, prenele su “RIA Novosti”.

“Želimo da podsetimo zvanični London da je na njegovoj savesti i da će po njegovom scenariju doći do krvave žetve u sledećem krugu eskalacije, kao i do vojnopolitičkih posledica po evropski kontinent, ali i ceo svet”, navodi se u saopštenju ambasade RF u Londonu.

Diplomatska misija je napomenula da će ukrajinske trupe koristiti zapadne vojne avione u vazdušnim napadima na civilna naselja u DNR, LNR, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Rusija će, zauzvrat, odgovoriti na sve neprijateljske korake britanske strane, zaključila je ambasada.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar