31. Maja 2023.

Ruski ambasador: Amerika ignoriše napade na Moskvu i podstiče ukrajinske teroriste

„Dovoljni su pokušaji da se sakriju iza fraze da ‘prikupljaju informacije’. I odmah zvanična lica prelaze na informacioni napad protiv naše zemlje. Zar u administraciji ne shvataju da niko ne veruje američkim parolama o tome da ne podržavaju udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju? Pogotovo što te reči izgovaraju nekako stidljivo i nesigurno“, kazao je Antonov.Kako je dodao, teroristički napad kijevskog režima „nije imao nikakvog vojnog smisla“.„Napad je izveden na stambene zgrade Rusa. Ovaj napad se mora nedvosmisleno i bez preterivanja mora smatrati terorističkim napadom“, poručio je ruski ambasador.On je ocenio da kijevski režim pokušava da zastraši Ruse, da unese zabunu u društvo i potkopa poverenje u predsednika.

„Istovremeno, zločinački režim pokušava da nadoknadi neuspehe na kontakt liniji i nemogućnost vođenja kontraofanzive. O čemu se tu radi? Odgovor je očigledan: o vojnoj nemoći nacističkih sluga u Kijevu. Jedino šta uzimaju u obzir pseudopolitičari u Ukrajini je stav Zapada na čelu sa SAD. Ćutanje i ignorisanje zlodela ubica sa žuto-plavim obeležjima su svojevrsno odobrenje nacistima da nastave sa uzaludnom konfrontacijom protiv ruskih Oružanih snaga“, rekao je Antonov.Po njegovom mišljenju, SAD se svesno uvlače u ponor vojnih dejstava u Evropi.„Sukob Rusije i NATO je stari, najdraži san nacional-radikala u Kijevu“, zaključio je Antonov.

Rusija skrenula pažnju UN

Stalno predstavništvo Rusije pri UN skrenulo je pažnju portparolu generalnog sekretara organizacije Stefanu Dižariku na to da je napad ukrajinskih dronova u Moskvi bio usmeren protiv civila.„Za informaciju kancelarije zvaničnog predstavnika generalnog sekretara UN – napad Kijeva uz upotrebu dronova na rusku prestonicu predstavlja teroristički akt koji treba da bude osuđen na odgovarajući način na svim nivoima. Ti napadi ukrajinskih snaga, sudeći po svemu, bili su usmereni isključivo protiv civila“, navodi se u saopštenju ruskog predstavništva.Ranije je Dižarik izjavio da Ujedinjene nacije osuđuju sve napade na civile i infrastrukturu, ma gde da se dešavaju, ali da su poslednji napadi u Moskvi „neuporedivi sa intenzivnim napadima na ukrajinske gradove“.Juče su u ranim jutarnjim satima ukrajinske bespilotne letelice izvele napade u Moskvi i oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi.Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je napad ukrajinskih dronova na Moskvu  akt terorizma.

Sputnjik.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare