12. Aprila 2023.

Ruska vojska: U ukrajinskim biolaboratorijama pronađeni patogeni kolere i antraksa

„Realno smo radili u četiri laboratorije. U laboratorijama koje smo otkrili, pronađeno je oko 240 patogenih supstanci raznih vrsta. Mi ih istražujemo i dalje proučavamo. Vec´ina se odnosi na antraks i koleru”, rekao je Kirilov, pozivajuc´i se na analizu dokumenata vezanih za vojnobiološke aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država.
Prema njegovim rečima, Rusija ima vakcine i lekove protiv takvih bolesti.

„Sarađujemo sa Ministarstvom zdravlja i Federalnom službom za fitosanitarni nadzor u tom pravcu”, dodao je general.

Ranije je poslanica Državne dume Rusije Irina Jarova izjavila da je istraga u potpunosti potvrdila da su u Ukrajini, pod maskom biolaboratorija, građeni vojni objekti Sjedinjenih Država i NATO-a.

Prema ranijem saopštenju trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od preko 30 bioloških laboratorija, koje su radile u interesima Pentagona. Prema rečima Kirilova, sve što se ticalo nastavka vojno-biološkog programa SAD, odvezeno je iz Ukrajine odmah nakon početka specijalne vojne operacije Rusije.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare