4. Juna 2023.

Ruska vojska gađala ukrajinske vojne aerodrome

Oružane snage Rusije noćas su izvele grupni napad visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog baziranja na objekte protivnika na vojnim aerodromima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar preciznim oružjem dugog dometa na neprijateljske ciljeve na vojnim aerodromima. Cilj napada je postignut. Uništena su komandna mesta, radarski položaji, ukrajinska avionska tehnika, kao i skladišta naoružanja i municije”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ruske trupe su uspele da pogode komandne punktove, radarske položaje, avijacijsku opremu, kao i skladišta oružja i municije.

Dodaje se da je u pravcu Kupjanska sprečeno delovanje četiri ukrajinske diverzantske izviđačke grupe i likvidirano do 70 ukrajinskih vojnika, a u pravcu Krasnog Limana likvidirano je do 65 ukrajinskih vojnika, kao i skladište oružja protivnika.

“U taktičkom pravcu Marjinke nastavljaju se aktivna dejstva jurišnih grupa odreda ‘Ahmat’. U pravcu Južno-Donjeck i Zaporožje za dan je likvidirano do 240 ukrajinskih vojnika, kao i skladište municije ukrajinske vojske. U Donjeckom pravcu nastavljaju se aktivna borbena dejstva jedinica prvog korpusa ‘Južne’ grupe u području Avdejevke”, kazali su u ministarstvu.

Navodi se i da je stradalo do 200 ukrajinskih vojnika kao i dva artiljerijska sistema M777 američke proizvodnje, a u području mesta Slavjansk u DNR i grada Sumi uništena su komandna mesta ukrajinske vojske.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare