Ruska ambasada u Njemačkoj: Odluka Berlina o slanju tenkova Ukrajini – izuzetno opasna - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruska ambasada u Njemačkoj: Odluka Berlina o slanju tenkova Ukrajini – izuzetno opasna

Odluka Berlina da isporuči Kijevu tenkove “leopard 2” izuzetno je opasna i podiže sukob na novi nivo konfrontacije, saopštila je ruska ambasada u Njemačkoj.

  • Ta izuzetno opasna odluka podiže sukob na novi nivo konfrontacije i protivrječi izjavama njemačkih političara o tome da Njemačka ne želi da se uključuje u to. Nažalost, to se iznova i iznova dešava – izjavio je ambasador Rusije u Berlinu Sergej Nečajev.

Kako je precizirano, Njemačka, kao i njeni najbliži saveznici, nije zainteresovana za diplomatsko rješavanje ukrajinske krize, već je sklona eskalaciji.

Ističe se da odluka Berlina da isporuči tenkove Kijevu dovodi u pitanje mogućnost normalizacije bilateralnih odnosa u doglednoj budućnosti.

Ranije je saopšteno da je Njemačka donijela odluku da pošalje Ukrajini 14 tenkova “leopard 2”.

Naime, cilj Berlina je da isporuči Ukrajini dva tenkovska bataljona tenkova “leopard 2”, a četa od 14 tenkova je prvi korak.

Pored toga, i drugi evropski partneri će isporučiti Kijevu tenkove “leopard 2”. Njemačka namjerava da izda dozvolu za izvoz tenkova “leopard 2” u Ukrajinu zemljama koje planiraju da ih isporuče iz svojih zaliha.

Danas objavljeno

Ledena oluja izazvala kolaps – otkazani letovi i teški udesi

M.

Stejt department saopštio da je stav oko ZSO jasan

M.

Amerika se sprema za sukobe?

M.

Ostavite komentar