3. Septembra 2023.

Ruska ambasada u Nigeriji o opozivu ambasadora: To neće uticati na odnose sa Rusijom

Ambasada je navela da je odluka nigerijskog predsjednika Bola Tinubua da opozove sve ambasadore u drugim zemljama “deo radnog rutinskog procesa”

Odluka o opozivu ili smeni nigerijskog ambasadora u Rusiji neće uticati na odnose sa Moskvom, rekli su u ambasadi Ruske Federacije u Nigeriji, komentarišući informaciju o odluci nigerijskog predsednika Bola Tinubua da opozove sve ambasadore u drugim zemljama.

“Ovo ni na koji način neće uticati na naše bilateralne odnose. Uz korektan i kvalitetan međudržavni dijalog, događaji poput privremenog odsustva ambasadora ili njegove smene neće uticati na same odnose”, naveli su u ambasadi.

Ruska ambasada je navela da su ove organizacione mere nigerijskih vlasti “deo radnog rutinskog procesa”.

“Iz otvorenih izvora proizlazi da je ovo pozivanje ambasadora slično onome što se redovno dešava u našoj zemlji. Predsednik želi da ‘instruiše’ ambasadore i da sa njima razgovara o pitanjima zaštite interesa Nigerijaca van zemlje”, navodi se u saopštenju.

Ranije je nigerijski predsednik Bola Tinubu opozvao sve državne ambasadore u svetu, izuzev stalnih predstavnika pri UN-u u Njujorku i Ženevi, prenele su “RIA Novosti”.

“Predsednik Bola Tinubu naredio je opoziv svih zvaničnih ambasadora sa njihovih položaja širom sveta. Naredba je doneta kao rezultat analize stanja u nigerijskim konzulatima i ambasadama u inostranstvu”, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare