Ruska ambasada u Britaniji: Ako London isporuči lovce Kijevu slijede vojno-političke posljedice za sve - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruska ambasada u Britaniji: Ako London isporuči lovce Kijevu slijede vojno-političke posljedice za sve

Ukoliko Britanija bude isporučila Kijevu lovačke avione to će imati vojno-političke posledice po Evropu i čitav svet, saopštila je ruska ambasada u Londonu.

„Želimo da napomenemo zvaničnom Londonu: upravo na njihovoj savesti će, u slučaju takvog scenarija, biti ‘krvava žetva’ još jednog talasa eskalacije kao i vojno-političke posledice za evropski kontinent i čitav svet koje iz toga proizlaze“, navodi se u komentaru ambasade dostavljenom Sputnjiku.Podsetimo, američki list „Vol strit džornal“ objavio je, pozivajući se na predstavnika vlade, da London razmatra mogućnost slanja Kijevu lovačkih aviona.

U ruskoj ambasadi ističu da će Moskva naći odgovor na svaki neprijateljski korak britanske strane, pa i u ovom.Ako zapadni vojni avioni nekada budu isporučeni Ukrajini oni će se koristiti za napade na stambena naselja u gradovima DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti koji su prešli pod rusku kontrolu.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski boravio je danas u Londonu gde je sa državnim vrhom, između ostalog, razgovarao o novom naoružanju za Ukrajinu.

Sputnjik.rs

Danas objavljeno

Bolton: Odluka Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju Putina ─ nelegitimna

M.

Sastanak Putina i Si Đinpinga: Rusija poštuje kineski plan za Ukrajinu

M.

Kod Doboja eksplodirala mina, jedna osoba nastradala

M.

Ostavite komentar