21. Februara 2023.

Rusija uputila demarš ambasadorki SAD: Vašington da povuče vojsku iz Ukrajine

U protesnoj noti koja je uručena ambasadorki Lin Trejsi ističe se da isporuka oružja Ukrajini, kao i prenošenje ciljnih oznaka za udare na rusku vojnu i civilnu infrastrukturu, jasno dokazuju da su tvrdnje američke strane da SAD ne učestvuju u sukobu nedosledne i lažne.

Ambasadorki SAD u Rusiji je još jednom stavljeno do znanja da isporuke oružja Kijevu, kao i vojska koja dolazi na ispomoć, među kojima ima i američkih državljana, predstavlja legitimnu metu za rusku vojsku.

S tim u vezi, ruska strana je istakla da je sadašnja agresivna politika SAD koju vodi protiv Rusije samo produbljuje sukob u svim oblastima međusobne saradnje i čini je kontraproduktivnom.

Posebno je istaknuto da, kako bi se situacija deeskalirala, Vašington mora da povuče svoju i NATO vojsku i opremu i da obustavi neprijateljske antiruske aktivnosti.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova istaklo je i da su SAD u obavezi da objasne eksploziju na gasovodima Severni tok 1 i 2 kao i da treba da prestanu da ometaju objektivnu istragu kako bi se identifikovali odgovorni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare