3. Decembra 2023.

Rusija: Uništeno komandno mjesto ukrajinske vazdušne odbrane, oborene dvije rakete S-200 i osam dronova

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane se dodaje da su pogođena i skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavskoj oblasti i gradu Hmeljnicki, kao i arsenal municije u Mikolajevskoj oblasti

Ruske snage uništile su utvrđeni komandni položaj ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane “Istok” u Dnjepru, gradu u centralnoj Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je napomenulo da su naneti kombinovani udari operativno-taktičke i vojne avijacije, bespilotnih letelica, raketnih snaga i artiljerije.

Dodaje se da su ruski PVO sistemi u protekla 24 sata oborili dve ukrajinske rakete S-200, granatu HIMARS MLRS i osam bespilotnih letelica.

U saopštenju se dodaje da su pogođena i skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavskoj oblasti i gradu Hmeljnicki, kao i skladište municije u Mikolajevskoj oblasti.

“Snage ruske grupe ‘Jug’ su u donjeckom pravcu uz podršku artiljerije uništile ljudstvo i tehniku ukrajinskih snaga u DNR. Gubici ukrajinskih snaga su do 300 vojnika, borbeno vozilo pešadije, dva automobila, haubica D-20, haubica D-30 i samohodno artiljerijsko oruđe ‘gvozdika'”, dodali su u Ministarstvu.

Napominje se da su ukrajinske snage u hersonskom pravcu u protekla 24 časa izgubile do 65 vojnika, dva automobila, tri artiljerijska oruđa “gvozdika”, kao i stanicu za radioelektronsko ratovanje “bukovel AD”.

“U zaporoškom pravcu ruske snage odbile su napad jurišne ukrajinske grupe kod Verbovog. U napadu je poginulo ili ranjeno do 20 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva automobila. U Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije ukrajinske vojske, a opšti gubici u kupjanskom pravcu iznose do 95 vojnika. Takođe su uništeni oklopno vozilo, dva automobila i haubica D-30”, navodi se.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare