16. Februara 2023.

Rusija: Oslo treba da bude zainteresovan za istragu Sjevernog toka uz učešće Moskve

“Analitičari insistiraju na tome da je Norveška bila direktno umešana u sabotažu Severnog toka 2. Oslo bi trebalo da bude zainteresovan za sprovođenje objektivne istrage uz učešće Rusije kako bi dokazao svoju nevinost”, napisao je Uljanov na Telegramu.

Kina poziva na istragu sabotaže Sjevernog toka
Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je da Kina smatra da je neophodno sprovesti objektivnu i profesionalnu istragu sabotaže Severnog toka i privesti odgovorne pred lice pravde.

“Imperativ je sprovesti objektivnu, nepristrasnu i profesionalnu istragu ovog incidenta na Severnom toku i privesti pravdi počinioce”, rekao je diplomata.

Podaci koje je u članku izneo američki novinar Simor Herš, koji je optužio SAD i Norvešku za prošlogodišnju sabotažu gasovoda Severni tok, nisu naišli na široku pažnju u stranoj štampi. Brojni veliki mediji u SAD i Velikoj Britaniji odlučili su da to ignorišu.

Konkretno, nedelju dana nakon što je članak objavljen, veliki američki mediji kao što su “Njujork tajms” i “Vašington post” nisu ništa pisali o tome. Osim toga, iznete nalaze nisu propratili ni brojni britanski mediji, poput “Fajnenšel tajmsa” i “Gardijana”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare