22. Septembra 2023.

“Rusija je pobijedila. Bijela kuća i američki mediji moraju da podrže laž”

Američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš objavio je da je Rusija pobedila u ratu u Ukrajini.

Kako navodi, Bela kuća i zapadni mediji nastavljaju da lažu o tome.

“Rat je gotov. Rusija je pobedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali Bela kuća i američki mediji moraju da podrže laž”, rekao je sagovornik američkog novinara za tekst objavljen na platformi “Sabstek”.

On je naveo da su glavni delovi ukrajinske vojske otkazali ofanzivu, bez oglašavanja o tome, dodavši da i dalje nema prekida vatre zato što ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba.

“Rat se nastavlja jer Zelenski insistira na tome. Nema razgovora o primirju u njegovom štabu ili u Beloj kući jer oni nisu zainteresovani za pregovore koji bi okončali masakr”, piše Herš, pozivajući se na obaveštajni izvor.

On ističe da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž, da su ukrajinske trupe povratile samo deliće teritorije, kao i da bi u ukrajinskoj vojsci moglo da dođe do pobune ukoliko joj bude naređeno da nastavi ofanzivu.

“Istina je da ako bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, ona bi se pobunila. Vojnici više ne žele da ginu”, naveo je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare