6. Juna 2023.

Rusi se otrovali od jabukovače, njih 16 preminulo

Ovo je rekao danas guverner te oblasti Aleksej Ruskih.

Ruskih je napisao na Telegramu da će svim rođacima preminulih i onih koji su otrovani jabukovačom biti pružena materijalna i psihološka pomoć.

Istraga je pokazala da su u Uljanovskoj oblasti zabeleženi slučajevi trovanja, uključujući i smrtne slučajeve nakon ispijanja jabukovače kupljene na teritoriji gde se nalaze prodavnice pića, gde su proizvodi isporučeni od preduzetnika iz okruga Krasnoglinski u Samari.

Slučajevi trovanja jabukovačom zabeleženi su od 3. do 5. juna u Dimitrovgradu i Uljanovsku, a prethodno je Ruskih rekao da su 22 osobe otrovane surogat jabukovačom, a da je devet osoba preminulo.

Pokrenut je krivični postupak zbog pružanja nekvalitetnih usluga, a priveden je biznismen iz Samare, prenele su RIA Novosti.

Ruskih je rekao da je Ministarstvo zdravlja regiona poslalo posebna uputstva ekipama Hitne pomoći prilikom otkrivanja pacijenata sa trovanjem, kao i da su pojačana dežurstva u specijalizovanim bolnicama.

Prema lokalnim medijima, jabukovača je sadržala smrtonosne količine metanola koji je mnogo toksičniji od etanola koji se nalazi u običnim alkoholnim pićima.

Rusija je pooštrila kontrolu proizvodnje i prodaje pića koja sadrže velike količine etanola nakon što je 2016. godine 77 ljudi u Sibiru umrlo od jeftinog nelegalnog alkohola.

U incidentu koji se dogodio 2021. godine 29 osoba je umrlo od trovanja nelegalno proizvedenim akloholnim pićem koje je sadržalo metanol.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare