29. Juna 2023.

Rupa bez dna u Gornjoj Piskavici kod Banjaluke prijeti učesnicima u saobraćaju

U Gornjoj Piskavici kod Banjaluke pojavila se rupa bez dna koja ugrožava bezbjednost pješaka i vozača, a na njenom saniranju se još ne radi.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica, istakao je za “Nezavisne novine” da je već bilo pokrenuto klizište na ovoj lokaciji prije nekoliko godina, te da je sanirano, ali se ponovo pokrenulo prije nekoliko dana.

“Prije otprilike pet dana ponovo se pokrenulo klizište u ovoj mjesnoj zajednici, nakon nedavnih obilnijih padavina”, rekao je on.

Dodaje da je Savjet MZ Piskavica kontaktirao Gradsku upravu, te su zahtijevali da se postave znakovi upozorenja.

“Nadležni su postavili ove znakove nakon dva do tri dana i sada ta rupa tako stoji zajedno sa znakovima upozorenja, a kada će trajno biti riješena, nemamo informaciju”, pojasnio je on.

Kako kaže, zbog ovog aktivnog klizišta ugrožena je bezbjednost vozača i pješaka.

“Ova rupa sada već ima oko dva metra širine, a kraj dubine se ne vidi”, opisao je on, nadajući se da neće niko nastradati na ovoj opasnoj lokaciji.

“Takođe se nadam da će nadležni u što kraćem roku riješiti ovaj problem”, rekao je on.

Prema riječima jednog mještanina, ogromna provalija se pojavila na putu, te su ugroženi svi učesnici u saobraćaju.

“Ovoj rupi se ne vidi dno, samo se nadam da neće doći do neke veće katastrofe, jer je ovo opasno po bezbjednost mještana, a najviše djece”, kazao je on.

Dodaje da je postavljena signalizacija na putu, ali da to nije dovoljno.

“Ovaj problem je velik i opasan, te je potrebno da se ova rupa sanira što prije. Niko ne želi da ova rupa ‘proguta’ nečije dijete. Zato smatram da bi nadležni trebalo da reaguju dok ne bude kasno”, ističe ovaj mještanin.

Knežević kaže da nemaju ni obilaznicu.

“Imamo nekoliko lokalnih puteva koji su pod makadamom i katastrofalni su”, naveo je Knežević i dodao da već godinama traže da se ovi putevi naspu, ali nisu dobijali materijal.

“Gradonačelnik Draško Stanivuković nije htio da sarađuje sa nama, a čuo sam da i druge MZ imaju problema sa saradnjom i uređenjem naselja”, naveo je on.

Foto: N.N.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare