18. Maja 2023.

Rune: Nadam se da sam našao recept za Novaka

Danski teniser je posle pobede nad Novakom Đokovižem u četvrtfinalu, u centru pažnje, jer mu je to bila i druga uzastopna pobeda protiv srpskog tenisera.

Na taj način je potvredio da je u odličnoj formi pred Rolan Garos koji počinje 28. maja.

Ipak, gotovo da nema nedelje da ga ne kritikuju zbog ponašanja na terenu.

Mnoge kolege teniseri već su iskusili koliko je nezgodno igrati protiv njega, a Danac se ne libi ni da uđe u raspravu sa sudijama, kao što je bilo i na meču sa Đokovićem.

Ipak, Rune kaže da mu nikako ne odgovara etiketa lošeg momka svetskog tenisa.

“Ono što dodovi do toga je lomljenje reketa i slične stvari. Koliko ja znam, uopšte ne lomim rekete kada igram. Ne mislim da sam loš momak. Samo igram sa mnogo strasti i energije. Mislim da je to slučaj sa mnogo tenisera, otuda ne vidim zašto bi mene neko nazivao lošim momkom. Uvek imate ponešto da iskoči, kao ova epizoda sa sudijom“, kaže Rune.

Ono što je sada zanimljivo je da je Rune pobedom nad Đokovižem ušao u odabrano društvo onih igrača koji sa svetskim brojem jedan imaju pozitivan skor.

Njemu je ovo bila druga pobeda nad Novakom u tri meča.

Među aktivnim igračima, koji imaju pozitivan skor sa Đokovićem su još Jirži Veseli (2-0) i Nik Kirjos (2-1).

Runea su pitali i da li su njegov stil igre i njeni pojedini aspekti postali problem za Novaka.

Nadam se! Pokušavam da mu otežam posao. Uradio sam to dva puta zaredom, ali i on mene gura u nevolju. Svaki put kada se sretnemo, to je velika bitka, alio volim da igram protiv njega. Nole je veliki izazov, jer on sve čini da bude tako, tako da uvek mogu da vidim šta funkcioniše, a šta mogu da popravim. Ako vam udarcvi idu protiv Novaka, onda rade i protiv svih ostalih“, jasan je Rune.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare