2. Septembra 2023.

Ručna konzola Lenovo Legion Go stiže u novembru, koštaće 799 eura

Lenovo ulazi u svijet ručnih igraćih konzola s operativnim sistemom Windows te je predstavio model Legion Go.

Legion Go dolazi s 8,8-inčnim LCD ekranom QHD+ rezolucije (1.600 x 2.560 piksela) i frekvencije osvježavanja od 144Hz. Format ekrana osjetljivog na dodir je 16:10, dok maksimalna svjetlina iznosi 500 nita. Podržava varijabilnu rezoluciju od 1.600p do 800p te može spustiti frekvenciju osvježavanja na 60Hz u svrhu boljeg upravljanja energijom.

Lenovo je donekle inspirisan konzolom Nintendo Swich, tako da Legion Go ima odvojive kontrolere nazvale Legion TrueStrike, a tu je i stalak. Kontroleri sadrže Hall effect palice, niz dugmadi i touchpad, kao i 10 ramenih okidača koji se mogu programirati. Također, dio kontrolera je i scroll točkić.

Međutim, kompanija Lenovo je otišla korak dalje te je dodala bazni model kontrolera koji se spaja na desni kontroler pomoću magneta i omogućava korisniku da ga koristi kao miš. Desni kontroler je opremljen optičkim senzorom na dnu baš kao i pravi miš.

Ručna konzola koristi AMD-ove Ryzen Z1 procesore, a moguće je dobiti konfiguraciju Z1 Extreme. Što se tiče GPU-a, tu je RDNA 3 grafika. Legion Go se može dobiti s PCIe Ge4 SSD memorije do 1 TB, a posjeduje i microSD slot koji podržava karticu do 2 TB. Svi modeli dolaze sa 16 GB LPDDR5x RAM-a.

Hlađenje se obavlja pomoću namjenskog sistema termičkog hlađenja, koji se sastoji od ventilatora s lopaticama od tečnog polimera, a koji ima maksimalnu glasnoću od 25 decibela dok koristi 25W ukupne grafičke snage u Cusom modu.

Konzola je opremljena s dva USB-Type C porta (USB 4.0, DisplayPort 1.4, Power Delivery 3.0), microSD slotom i 3,5 mm utorom za slušalice, a podržava i Wi-Fi 6E te Bluetooth 5.2 povezivanje.

Što se tiče softvera, koristi Windows 11 Home, a Lenovo nudi besplatnu tromjesečnu Xbox Game Pass Ultimate pretplatu uz svaku kupljenu Legion Go konzolu.

Recimo i da konzolu napaja dvoćelijska baterija kapaciteta 49,2Wh, koja podržava brzo punjenje i napuni se od 0 do 70 posto za 30 minuta. Legion Go podržava i režim zaobilaženja napajanja tokom gaminga dok je priključen na punjač, a time se čuva baterija. U pakovanju s konzolom dolazi i 65W PD punjač.

Prodaja počinje u novembru, a osnovni model će koštati 799 eura.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare