24. Maja 2023.

Ronaldo: Saudijska liga može biti u Top 5 na svijetu

Kristijano Ronaldo je u svom stilu – golčinom, u utorak doneo pobedu Al-Nasra nad Al-Šababom 3:2 posle velikog preokreta, tako održao svoj tim u trci za titulom, a posle meča je govorio o trijumfu, o igri ekipe, ali i o kvalitetu same lige.

Smelo kaže da saudjski šampionat ima potencijal da jednog dana bude među pet najjačih u svetu.

Mi smo kao tim mnogo bolji i saudijska liga je sve bolja iz godine u godinu. Naredne godine biće još bolja“, rekao je Ronaldo za lokalni kanal “SSC”, prenosi Rojters.

Ronaldove reči definitivno imaju težinu, suvišno je govoriti zbog čega, otud treba uzeti za ozbiljno sve ovo što govori za ligu u kojoj pleše od januara. Mada, neko će reći – to radi samo zbog toga što je debelo plaćen da i na taj način promoviše Saudijce.

Korak po korak, mislim da ova liga može biti među najboljih pet u svetu, ali je potrebno vreme, igrači i infrastruktura za tako neštoAli verujem da ova zemlja ima ogroman potencijal, imaju neverovatne ljude i liga će biti sjajna, kako ja to vidim“.

Ronaldo je pojačao Al-Nasr za rekordnu sumu novca, nezabeleženu u istoriji fudbala – spekuliše se da je u pitanju suma od 200 miliona dolara.

Naredna “meta” Saudijaca je niko drugi do Lionel Mesi koji je uveliko zaštitno lice ove države u njenoj turističkoj promociji, ali to je, kažu, samo najava onog što se sprema na leto – njegov prelazak u redovwe Al-Hilala iz Rijada za sumu još veću nego što je Ronaldo dobio od Al-Nasra.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare