1. Septembra 2023.

Ronaldinjo optužen za prevaru; “Nisam kriv”

Bivši fudbaler Ronaldinjo negirao je da je povezan sa kompanijom koja je činila prevare sa kriptovalutama koristeći njegov lik u reklamama.

Nekada najbolji igrač sveta se pojavio pred parlamentarnom istražnom komisijom koja ga je pozvala za svedoka, predstavljajući ga kao osnivača i partnera kompanije “18K Ronaldinjo”.

Ova kompanija je obećavala astronomski povraćaj investicija, do 400 odsto tokom jedne godine, ali je nekoliko klijenata podnelo žalbe zbog prevare, tražeći odštetu u ukupnom iznosu od više od 56 miliona evra.

“Suprotno onome što je rekla ova istražna komisija, ja nisam ni osnivač ni partner kompanije 18K Ronaldinjo”, izjavio je Ronaldinjo.

On je rekao da je 2016. godine potpisao ugovor sa američkom markom satova “18K Watches”, kojoj je prodao prava na svoj lik za reklamnu kampanju.

Međutim, prema njegovim rečima, slike snimljene tokom te kampanje su korišćene bez njegovog pristanka od strane investicione kompanije za kriptovalute.

“Neispravno su koristili moje ime”, dodao je Ronaldinjo.

On se uzdržao od odgovora na većinu pitanja, zahvaljujući sudskoj odluci koja ga je ovlastila da ne odgovara ako rizikuje da odgovorima bude inkriminisan.

Ronaldinjo je 2020. godine proveo više od pet meseci u pritvoru u Paragvaju, zbog falsifikovanja pasoša.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare