SASTOJCI:
500 g kora za pite
(sa koprivom ili heljdine)
5 jaja
400 g svježeg sira za pite
180 g kisele pavlake
1 kašičica soli
+
50 ml ulja
150 ml kisele vode
krupna morska so
susam
PRIPREMA:
Jaja viljuškom umutite pa im dodajte sir, pavlaku i so. U šolji pomiješajte ulje i vodu tom tečnošću ćete prskati kore. Raširite prvu koru, blago je poprskajte i pri dnu stavite nadjev od sira i jaja. Krajeve kore presavijte ka unutra pa je uvijte u rolnicu i stavite je na pleh obložen pekpapirom. Na isti način uradite i sa svim ostalim korama. U ostatak fila dodajte još malo ulja pa četkicom premažite sve rolnice. Posolite ih, pospite susamom i pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.
Foto: N.N
Izvor: Nezavisne