Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 80 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 10 g kakao praha
- 400 ml hladnog mleka
- pakovanje fila za tortu, vanila ukus
- šećer u prahu
- 9 mandarina
Za dekoraciju:
- 50 g šlag kreme sa ukusom slatke pavlake
- 100 ml hladog mleka
Priprema:
U sud sipajte belanca, malo umutite da zapene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u umućena jaja i lagano promešajte špatulom. Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru odmah uvijte zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.
U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko pet minuta. Odvijte ohlađenu koru i skinite papir za pečenje. Premažite filom i složite mandarine po sredini. Urolajte, pospite šećerom u prahu i ukrasite šlag kremom koji ste umutili sa 100 ml hladnog mleka.
Izvor: B92