19. Februara 2023.

Rolat sa mandarinama i vanila kremom

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 80 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 g kakao praha
  • 400 ml hladnog mleka
  • pakovanje fila za tortu, vanila ukus
  • šećer u prahu
  • 9 mandarina

Za dekoraciju:

  • 50 g šlag kreme sa ukusom slatke pavlake
  • 100 ml hladog mleka

Priprema:

U sud sipajte belanca, malo umutite da zapene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u umućena jaja i lagano promešajte špatulom. Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru odmah uvijte zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko pet minuta. Odvijte ohlađenu koru i skinite papir za pečenje. Premažite filom i složite mandarine po sredini. Urolajte, pospite šećerom u prahu i ukrasite šlag kremom koji ste umutili sa 100 ml hladnog mleka.

Foto: irina02/shutterstock (ilustracija)

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare