Rogozin: "Specijalci sa Zapada su pokušali da me ubiju. Pratimo ih" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rogozin: “Specijalci sa Zapada su pokušali da me ubiju. Pratimo ih”

Bivši direktor “Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin rekao je da su zapadne specijalne službe odgovorne za granatiranje hotela u Donjecku u kome je on boravio.

Rogozin prebačen u bolnicu u Rusiji; Otkriveno kako je pogođen: Procurile su informacije, a onda…

“Operativno-diverzantske jedinice ukrajinskih agenata, i ne samo one, su povezane sa pokušajem ubistva i terorističkim napadom. Verovatno su i zapadne službe pomagale“, rekao je Rogozin za Sputnjik.

Dodao je da planira da se do kraja januara vrati u Donbas i obećao da će uništiti artiljerijsko oruđe iz kojeg je pucano na njega. “Doletelo je sedam visokopreciznih projektila, kalibra 155 mm, pet ih je eksplodiralo, dva – šesti i sedmi, koji su pali pored mojih nogu – nisu eksplodirali“, ispričao je on.

“Zatražio sam tačnu mapu, sliku koju je napravio tog dana, te večeri, jedan naš svemirski aparat. Verujem da smo utvrdili iz kojeg oružja je pucano, koje se nalazilo na optimalnoj udaljenosti i poziciji za pucanje. Nastavljamo da pratimo ovu borbenu posadu koja je pucala na nas, i nadam se da ćemo ih, kada se vratim, pronaći i uništiti”, dodao je Rogozin.

Grupa “Carski vukovi“ deluje u okviru vojnih jedinica Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Glavni zadatak savetnika ove grupe je operativno uvođenje nove tehnike i sistema u okviru specijalne operacije.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika “Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 21. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu, a kasnije u Moskvu.

U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe “Carski vukovi“.

On je 26. decembra imao operaciju u kojoj mu je izvađen geler iz vratnog pršljena.

Danas objavljeno

Bolton: Odluka Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju Putina ─ nelegitimna

M.

Sastanak Putina i Si Đinpinga: Rusija poštuje kineski plan za Ukrajinu

M.

Kod Doboja eksplodirala mina, jedna osoba nastradala

M.

Ostavite komentar