2. Juna 2023.

Rođen je novi Sun Fast!

Jeanneau Sun Fast 30 One Design manja je sestra modela Sun Fast 33O One Design, koji je napravio pravu senzaciju nakon predstavljanja prije dvije godine.

Vezani zajedničkim vrijednostima, Jeanneau i Multiplast, dva važna brenda u svijetu nautike, prirodno su odlučili surađivati i udružiti snage kako bi razvili novu jedrilicu visokih performansi i pristupačnu mnogima. Potaknut snažnom predanošću odgovornosti, novi one-design ponudit će intenzivno iskustvo jedrenja.
Sun Fast 30 One Design je rezultat projekta koji su pokrenula tri prestižna offshore jedriličarska kluba i ima za cilj postati referentna One Design Class za offshore jedrenje, s ambicioznim i međunarodnim regatnim programom.

Ovaj dizajnerski projekt za 30 stopa dugu One Design offshore jurilicu zamislio je UNCL-RacingDivision iz Yacht Club de FranceRoyal Ocean Racing Club (UK) i StormTrysail Club (SAD), s ciljem poticanja nove discipline, kako bi jedrenje postalo pristupačnije, ali i za obuku nove generacije jedriličara. Udruga VPLP Design/Multiplast pobijedila je na međunarodnom natječaju za izvedbu projekta „Class 30: Let’s Build the Future“.

Sun Fast 30 One Design, dizajnirana od strane VPLP Design, koristi, nakon intenzivnih studija, moćan i svestran moderan trup (polu-scow), prilagođen moru. Multiplast unosi svu svoju vrhunsku stručnost u koncepciju ovog One Design jednotrupca do najsitnijeg detalja, kako bi ponudio izuzetno plovno, dobro opremljeno i pristupačno plovilo zahvaljujući jednostavnosti održavanja i prilagođeno ograničenom proračunu.

Ujedinjeni zajedničkim vrijednostima, Jeanneau i Multiplast udružuju snage i stručnost oko ovog dalekovidnog projekta u svijetu oceanskih regata. Multiplast donosi s jedne strane svoju stručnost u koncepciji i razvoju offshore regatnih brodova. S druge strane, brine se za odnose s klubovima koji su odgovorni za pokretanje i animaciju ove klase i organizaciju regata, kao i za nadzor prodaje za podršku distribucijskoj mreži Jeanneau. Jeanneau će proizvoditi Sun Fast 30 One Design u svom brodogradilištu u Cheviréu, blizu Nantesa. Uz svoju agilnost i industrijski kapacitet, Jeanneau pruža sve usluge, jamstva i tehničku podršku koju nudi njegova organizacija i njegova globalna distribucijska mreža.

Jeanneau Sun Fast 30 One Design

Osim performansi, poštivanje biološke raznolikosti i vodenog okoliša u središtu je djelovanja ovih dvaju brendova. To objašnjava posebnu pozornost koja je posvećena inovacijama i eko-dizajnu, u skladu s početnim specifikacijama natječaja, uz globalno razmatranje faze izgradnje, upotrebe broda i načina plovidbe.
Revolucija ovog projekta odnosi se na upotrebu Elium® smole, termoplastične smole tvrtke Arkema. Posebnost ove smole je da je napravljena od 20% recikliranog materijala, ali i da se može reciklirati. Stoga igra ulogu tijekom cijelog životnog ciklusa plovila. Prvo, proizvodni otpad čini reciklirajućim. Također omogućuje dekonstrukciju i recikliranje svih kompozitnih dijelova zahvaljujući odvajanju vlakana i matrice. Ova smola ima ista mehanička svojstva kao tradicionalna smola. Omogućuje konstrukciju slične težine i održava performanse i pouzdanost ovog novog modela.

Sun Fast 30 One Design bit će prva jedrilica koja se može reciklirati u serijskoj proizvodnji. Ovaj razvoj je rezultat više od 3 godine istraživanja i razvoja unutar Bénéteau Grupe kako bi se s Arkemom razvila klasa Elium® smole prikladne za plovidbu. Osim toga, u ponudi su dva motora, tradicionalni motor i električni s istom težinom.

Više infromacija i specifikacije dotupne su u Jeanneau Sun Fast 30 One Design brošuri.

Nautica portal

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare