27. Januara 2023.

Rod Stjuart se javio u program uživo i kritikovao konzervativce: Probudi se Megi

Stjuart, poznat po svojim hitovima iz 1970-ih „Maggie May“ i „Do Ya Think I’m Sexy?“, javio se u program posvećen krizi u britanskom Nacionalnom zdravstvenom servisu (NHS) koji je primao pozive građana.

„Ovo je srceparajuće za medicinske sestre“, rekao je Stjuart. „Stvarno je srceparajuće. U svim mojim godinama života u ovoj zemlji nikada nije bilo tako loše“, kazao je.

NHS, koji finansira država, donedavno izvor ponosa za mnoge Britance, pod velikim je pritiskom nakon godina premalog ulaganja i posledica pandemije kovida-19, što je medicinske sestre i ostalo osoblje podstaklo na štrajk bez presedana.

„Mislim da bi ova vlada sada trebalo da odstupi i pruži priliku Laburističkoj stranici“, rekao je 78-godišnji Stjuart, ističući da je on lično dugo bio konzervativac.

Stjuart je takođe rekao da je „smešno“ što se u sredu prijavio u praznu privatnu kliniku radi radiološke pretrage, dok toliko drugih pacijenata „umire jer ne mogu obaviti (radiološko) snimanje“.

Zatim je ponudio da će platiti 10 ili 20 pregleda za građane i izrazio nadu da će i drugi koji to mogu učiniti i slediti njegov primer.

„Ne treba mi publicitet. Samo želim da uradim neke dobre stvari“, rekao je pre nego što je završio svoj telefonski poziv pevanjem početnih stihova pesme „Maggie May“.

„Probudi se Megi, mislim da imam nešto da ti kažem“, otpevao je Stjuart svojim prepoznatljivim hrapavim glasom koji je tu pesmu učinio hitom 1971. godine.

N1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare