6. Juna 2023.

Robert Kenedi Mlađi: Američka i ukrajinska vlada lažu

Okrivio je američku i ukrajinsku vladu da skrivaju pravi broj žrtava i podsetio na činjenicu kako su vlasti lagale o pandemiji virusa korona i o ratu u Iraku.

“Mislim da administracija i Pentagon nisu pravedni prema američkom narodu na temu realnog broja ukrajinskih žrtava. Mislim da i ukrajinska vlada laže”, smatra Kenedi.

Prema njegovim rečima, američka administracija krije od Amerikanaca ne samo broj žrtava već i pravi razlog izbijanja ukrajinskog sukoba.

“Nama su govorili da ovaj sukob predstavlja naš odgovor na Putinovu ilegalnu i nasilnu agresiju. Međutim, neokonzervativci u Beloj kući već deset godina pripremaju i izazivaju ovaj sukob i nastavljaju da izbegavaju bilo kakav razgovor o miru i svaki pokušaj da se reši konflikt”, istakao je on.

EU je u maju saopštila da je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini ukrajinska vojska izgubila samo 13 hiljada ljudi i da je 35 hiljada ranjeno. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je tada procenio da su samo u maju izgubili više od 15 hiljada vojnika.

U aprilu je agencija “Rojters”, pozivajući se na američka dokumenta koja su procurela u javnost, objavila da je Ukrajina izgubila od 124,5 hiljada do 131 hiljadu vojnika koji su ubijeni i ranjeni.

Kenedi: Američke biolaboratorije su po celom svetu

Američke biolaboratorije, koje proizvode različite vrste oružja, nalaze se po celom svetu i ima ih i u Ukrajini, izjavio je Robert Kenedi Mlađi.

“Ako nismo u stanju da pregovaramo sa našim neprijateljima o pitanjima kao što je veštačka inteligencija, onda postoje egzistencionalne pretnje i to nije samo veštačka inteligencija, već i razvoj biološkog oružja”, rekao je on u razgovoru sa američkim milijarderom Ilonom Maskom u okviru događaja Tviter spejs. Dodao je da se američke laboratorije nalaze po celom svetu i u Ukrajini i proizvode različite vrste odvratnog biološkog oružja. U aprilu je ruski Savet Federacije jednoglasno utvrdio izveštaj parlamentarne komisije za istraživanje rada američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, dokument je podržala Državna duma. Prema rečima kopredsednika komisije, potpredsednika gornjeg doma Konstantina Kosačova, na teritoriji Ukrajine ima najmanje 30 američkih biolaboratorija. Senator je primetio da je glavni inicijator takvih istraživanja zapravo Pentagon, što govori o tome da biološka istraživanja imaju vojni karakter. Smatra da razmeštanje američkih biolaboratorija u Ukrajini govori o mogućim planovima Amerikanaca da koriste svoje vojnike protiv Rusije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare