29. Novembra 2023.

Robert de Niro ljut, iz govora prilikom dodjele nagrada mu izbacili kritike Donalda Trampa

Slavni glumac kaže da mu je govor izmenjen bez njegovog znanja, a da su uklonjeni komentari o bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Američki glumac Robert de Niro kaže da mu je govor na nedavnoj ceremoniji dodele Gotam nagrada u Njujorku izmenjen bez njegovog znanja, a da su uklonjeni komentari o bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Dok je čitao govor sa monitora, De Niro je na sceni izgledao zbunjeno.

“Početak mog govora je montiran, isečen… Nisam znao za to”, rekao je prisutnima i nastavio da čita originalni tekst, koji je pronašao na telefonu.

U tom tekstu, između ostalog, aludira i na Trampove “laži”.

Dodelom Gotam nagrada počela je ovogodišnja sezona filmskih nagrada, gde je De Niro nagrađen za “Ubistva pod cvetnim mesecom” (Killers of the Flower Moon).

Tokom obraćanja delovalo je da ima problema u čitanju sa monitora, da bi u jednom trenutku rekao da će morati da počne iz početka.

“Izvinjavam se, došlo je do greške… Možemo li da se vratimo?”, rekao je.

U tom trenutku je pušten isečak iz filma, a po završetku inserta De Niro je publici rekao da je deo govora isečen i potom ga pročitao sa mobilnog telefona.

“Istorija više nije istorija, a istina nije istina”, naveo je.

“Činjenice menjaju alternativnim činjenicama, vođenim teorijama zavera.”

Osvrnuo se i na to da je studentima na Floridi rečeno da su američki robovi razvili veštine “za sopstvenu, ličnu korist” i rekao da industrija zabave “nije imuna na ovu bolest”.

Istakao je i slavnog glumca Džona Vejna, citirajući njegove reči iz 1971. o Indijancima, kada je rekao: “Ne osećam da smo pogrešili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju”.

‘Kako se usuđuju?’

De Niro je rekao da je “laž postala samo još jedno oruđe u šarlatanovom arsenalu”.

“Bivši predsednik nas je tokom četiri godine na funkciji lagao više od 30.000 puta, a tim tempom nastavlja i u trenutnoj kampanji, ali i pored laži ne može da sakrije dušu.

“Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje tako što, na primer, koristi ime Pokahontas kao uvredu”, rekao je slavni glumac, aludirajući na nadimak koji je Tramp koristio za senatorku Elizabet Voren.”

Sve to je neko, kako kaže, izbacio iz njegovog govora.

De Niro, koji je i ranije žestoko kritikovao Trampa, tada je rekao da bi trebalo da se zahvali Gotam nagradama i kompaniji Epl za film Ubistva pod cvetnim mesecom.

“Ali uopšte ne želim da im se zahvalim zbog onoga što su uradili… Kako se usuđuju?”

Kompanija Epl i organizatori dodele nagrada se nisu oglašavali ovim povodom.

De Niro je potom predstavio njegove kolege i pozvao ih da preuzmu nagrade.

Jedna od njih, Lili Gledston, osvojila je nagradu za najbolju glavnu ulogu – ali ne za Ubistva pod cvetnim mesecom – već za Nepoznatu zemlju, gde glumi ženu koja odlazi na put nakon što joj umre baka.

Glavna nagrada za najbolji igrani film pripala je drami Prošli životi, o ljubavima iz detinjstva u Južnoj Koreji koje se razdvoje kada emigriraju u Ameriku.

Francuska drama Anatomija pada osvojila je dve nagrade, dok je Nefliksova serija Beef pobedila u dve TV kategorije.

Izvor: BBC News na srpskom

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare