Rijeka: Izmještanje mine iz luke, evakuacija stanara i obustava saobraćaja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rijeka: Izmještanje mine iz luke, evakuacija stanara i obustava saobraćaja

Uoči složene akcije izmeštanja i neutralizacije mine, koja je na morskom dnu u riječkoj luci zaostala iz Drugog svetskog rata, danas će u zoni neposredne potencijalne opasnosti, zbog bezbednosti i zaštite ljudskih života, biti evakuisani stanari, a saobraćaj obustavljen.

Evakuacija bi trebalo da bude završena do 22.00 časa, kada će biti obustavljen i saobraćaj, prenela je Hina.

Uklanjanje mine počeće sutra rano ujutro, a mina će plovilom biti prevezena na određenu lokaciju u Riječkom zalivu i neutralizovana.

O akciji i evakuaciji građana koji žive u zoni neposredne potencijalne opasnosti izdata su detaljna uputstva, a početak i kraj akcije biće obeležen sirenama početka, odnosno prestanka opasnosti.

Načelnik Štaba civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance poručio je građanima da je akcija sasvim sigurna i da slušaju i postupaju po uputstvima kako bi bila završena što pre.

U riječkoj luci je tokom infrastrukturnih radova krajem juna otkrivena protivbrodska mina iz Drugog svetskog rata, koja dosad nije bila uočena jer je delom bila ukopana u muljevito morsko dno.

Zbog karakteristika i lokacije na kojoj je pronađena, minu nije moguće uništiti na mestu pronalaska pa je izrađen plan izmeštanja i neutralizacije, u kojem učestvuju riječki Štab civilne zaštite, Policijska uprava primorsko-goranska, Regionalna protiveksplozijska jedinica u Rijeci, Grad Rijeka, komunalne i druge službe.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Izraelski novinar: Konferencija o Stepincu u EP uvreda za sve žrtve ustaškog režima

M.

Zaharova upozorila: Maloljetni Ukrajinci se suočavaju sa seksualnom eksploatacijom u Evropi

M.

Moskva: Kijevski režim pokušao da izvede napad dronom na Tulsku oblast

M.

Ostavite komentar