9. Aprila 2025.

Riblje pljeskavice

SASTOJCI:

500 g očišćenog oslića

1 praziluk

1 kuvani krompir

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

U sjeckalicu ili blender stavite očišćen oslić, praziluk i viljuškom izgnječen krompir, pa dodajte dvije kašike maslinovog ulja. Posolite, pobiberite i izblendajte u homogenu smjesu. Od dobijene smjese formirajte šest pljeskavica. Pripremljene pljeskavice pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni četrdesetak minuta. Možete servirati uz tartar sos ili uz posni majonez.

* Recept preuzet sa stranice “Kuhinja zaposlene žene”.

Foto: Kuhinja zaposlene žene

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare