Revolucija u košarci – staklena podloga na FIBA turniru - BIGportal.ba
Košarka Sport

Revolucija u košarci – staklena podloga na FIBA turniru

AS je napravila veliki pomak na planu implementacije modernih tehnologija.

Kako najavljuju iz svetske kuće košarke, oni su spremi da pomere sve dosadašnje granice, pa će tako Svetski kup za košarkašice do 19 godina biti premijera LED staklene podloge.

Biće to prvi put da se jedno zvanično takmičenje igra na ovoj podlozi koja je već nekoliko puta pažljivo testirana, pre svega u Holandiji i Nemačkoj.

Takozvana “LumiFlex” podloga dozvoljava upotrebu interaktivnih aplikacija, a na njoj se mogu videti i reklamne poruke.

Lako se prati kretnja igrača, prikazuju se i statistički parametri i daju drugi podaci koji mogu biti zanimljivi gledaocima.

Inovativna površina, koju možemo da koristimo zahvaljujući nedavnim promenama pravila, jasno pokazuje želju FIBA da prihvati nove tehnologije i inovacije. Isporuka istih je jedan od naših strateških prioriteta. Takođe ističe i koliko je FIBA spremna da ulaže u naš sport kako bi košarka bila još zanimljivija i privlačnija publici, čime ujedno uvećava i iskustvo igrača”, rekao je gensek FIBA Andreas Zaglis.

I predsednik KK Španije Hoze Garbahosa je veoma zadovoljan novim rešenjem.

Veoma smo srećni i podržavamo odluku da se takmičenje igra na staklenoj podlozi. Verujem da će i same košarkašice biti srećne kada znaju da će biti prve koje će doživeti ovakvo iskustvo i novu dimenziju sportske umetnosti. Kao domaćini, svesni smo da ova prilika može da nam otvori nove mogućnosti na tržištu i brendingu, ne samo povezivanja sa komercijalnim partnerima, već i uvećava iskustvo navijača“, poručio je Garbahosa.

Svetsku kup za igračice do 19 godina održaće se Madridu od 15. do 23. jula, ali tamo neće biti tima Srbije.

B92.

Danas objavljeno

Dominacija se nastavlja – Ferstapen slavo u kišnom Monte Karlu

Vanja A

Muhova iznenadila Mariju Sakari

Vanja A

Cicipas bolji od Veselog

Vanja A

Ostavite komentar