11. Maja 2023.

Restart u PSŽ: Amerikanci ulaze u klub, mega zvezde se neće dovoditi

“Sveci” će od naredne sezone, to je završena priča, ostati bez dve od tri udarne pesnice ekipe – Mesija i Nejmara. Osim Argentinca i Brazilca klub će izvesno napustiti još nekolicina igrača i to će, kada se desi, značiti i kraj jedne i početak nove ere – sa Embapeom oko koga će se graditi jedna nova priča.

Sa najvećim zvezdama ovog puta nije uspelo. Najplaćeniji igrači današnjice nisu doneli pariskom klubu rezultate shodno ulaganjima – i ove sezone “ušati pehar” je otišao na drugu adresu.

Neće, ipak, samo igrački kadar trpeti promene u Parizu.

Francuski mediji spekulišu da su aktuelni vlsnici sa Naserom Al-Kelaifijem na čelu otvoreni za partnerstvo i podelu obaveza, sve sa ciljem da se nametne novi, pobednički kurs. Drugačiji od ovog do sada. U klubu su svesni da je potrebna sveža krv na svim nivoima.

Još tokom Mundijala u Kataru Al-Kelaifi je otvoreno nagovestio mogućnost upliva novih investitora u klub. Nije mnogo prošlo, neki su se javili sa interesantnim ponudama. Konkretno, pored ostalih, i američki fond “Arctos Sports Partners”.

Prema navodima madridskog lista “As”, predstavnici američkog kapitala su boravili na Parku Prinčeva 30. aprila, svedočili su porazu PSŽ od Lorijena 3:1, ali ono što je njima bilo primarno – postigli su određene dogovore sa vlasnicima Parižana.

Navodno, od 5%-15% udela u klubu bilo bi prodato ovom američkom fondu. Detalji bi tek trebalo da budu precizirani.

Iz svega, Al-Kelaifijevo finansijsko carstvo bi moglo samo da se uveća, jer je, podsetimo, katarski milijarder preuzeo kontrolu nad PSŽ za 70 miliona, da bi sada, 12 godina kasnije, vrednost “Svetaca” vrtoglavo porasla – na najmanje 200 miliona evra.

Očekuje se i zaokret u transfer politici – klub ubuduće neće dovoditi mega zvezde iako će se budžet samo uvećavati. Činjenica da ni psisustvo igrača poput Embapea, Mesija i Nejmara na jednom mestu nije donelo klubu evropski tron, i dovela je do toga da će se ubuduće drugačije graditi tim. Jedan od prioriteta biće skautiranje najboljih mladih igrača i njihov razvoj koji bi potom doneo klubu benefite u vidu rezutata, trofeja, ali i dužih ugovora.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare