8. Juna 2023.

Renntech ima odgovor na najsnažnije Brabusove Mercedese

Iz odaja američke tuning kompanije Renntech koju je 1989. godine u Floridi osnovao dugogodišnji uposlenik AMG-a Hartmut Feyhl stigao je najnoviji “monstrum“ koji je nastao na osnovici AMG-a GT63 S 4-Door Coupé.

Renntechov odgovor na slične kreacije koje “potpisuje“ čuvena njemačka tuning kompanija Brabus krije se iza oznake RIIIx i ima dovoljno potencijala da iz mjesta pređe 402 metra za 9,9 sekundi i ubrza od 0 do 100 km/h za 2,6 sekundi. Podatak o najvećoj brzini nije otkriven.

Za više od 1.200 konjskih snaga i 1.257 Nm obrtnog momenta, za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen rekalibriran 9-stepeni automatski mjenjač, u Floridi su AMG-ov poznati 4-litarski V8 motor opremili s kapacitetnijim turbopunjačima i pumpama za gorivo. Dorađen je i sistem usisa zraka, remapirana elektronska kontrolna jedinica i instaliran otvoreniji adaptivni izduvni sistem.

U Renntechu kažu da motor koji pokreće 93-oktanski benzin razvija “samo“ 978 KS, što je i dalje znatno više od potencijala (843 KS) s kojim raspolaže trenutno najsnažnija tvornička hibridna verzija AMG-a GT63 S 4-Door Coupé.

U paketu za koji (bez automobila) treba izdvojiti skoro 89.000 eura je nekolicina aerodinamički optimiziranih karbonskih karoserijskih komponenti i komplet 21 i 22-inčnih ojačanih aluminijskih felgi Renntech RPS 10.2 na kojima su gume Michelin Pilot Sport 4S.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare