27. Augusta 2023.

Renault smanjuje cijene

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila.

Francuski proizvođač automobila Renault očekuje veću prodaju električnih vozila ove godine, uprkos slabljenju ekonomije i potrošnje, jer bi smanjenje cena ovih vozila trebalo da podstakne prodaju.

“Od početka godine primetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima”, rekao je izvršni direktor marke Renault Fabris Kambolive u intervjuu za trgovački magazin Autogazet.

Iz tog razloga se očekuje da će Renault nastaviti da beleži rast prodaje e-automobila u 2023. Štaviše, snabdevanje poluprovodnicima se poboljšava, tako da Kambolive očekuje da će ovo smanjiti cenu e-vozila – i za kupce i za proizvođače.

“Sa našim poslovanjem sa električnim vozilima Ampera, ne samo da ćemo biti u mogućnosti da dodatno smanjimo troškove e-automobila, već i fiksne troškove naše kompanije“, rekao je Kambolive.

Renault trenutno prolazi kroz transformaciju i planira da se podeli na nekoliko nezavisnih delova. Odeljenje za električne automobile i softver Ampera trebalo bi da bude izdvojeno u drugoj polovini godine, a zatim da izađe u javnost.

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila, prenoseći uštede na kupce. Grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 evra.

Prodajna cena nove električne verzije modela vozila R5 takođe bi trebalo da bude manja od 30.000 evra.

Foto: Renault

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare