Reguliše lučenje sebuma i smanjuje pore: Konopljino ulje za lice - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Reguliše lučenje sebuma i smanjuje pore: Konopljino ulje za lice

Evo kako se koriste

Konopljino ulje spada u odlična sredstva za negu lica. Iako je veoma delotvorno na našu kožu, ovo ulje se ne koristi dovoljno često. Šta više, dosta žena nikada nije ni pomišljalo da ga uvrsti u svoju rutinsku negu. Velika greška. Ovo ulje ima sposobnost da podmladi kožu, pruža joj zaštitu, neguje je, hidrira i pomaže uklanjanju bubuljica.

Ono utiče na našu kožu tako što:

  • Reguliše lučenje sebuma – Verovali ili ne konopljino ulje poseduje i ovaj kvalitet. Ovu sposobnost duguje tome što ima moć regulisanja rada lojnih žlezda. Zbog toga može da kontroliše proizvodnju sebuma ali i utiče na druge osobine naše kože.
  • Smanjuje zapušenost pora – Ovo je još jedna od magičnih sposobnosti ovog ulja. Navedenu osobinu takođe duguje svom uticaju na lojne žlezde.
  • Smanjenje pora – Ovde se morate zahvaliti vitaminu b, tačnije vitaminu B3. On poseduje slabo spominjanu sposobnost, a to je da smanji proširene pore. Kao rezultat dobija se glatka koža lica, gde su pore znatno manjeg obima nego ranije.
  • Reguliše ph vrednost kože – Ako niste upoznati, ph balans je jako bitan kada se radi o zdravlju kože. Ovo ulje može povratiti povoljan ph koži, što je još jedan razlog zašto bi trebalo da ga isprobate.
  • Hidrira kožu – Ako vam se peruta koža i primećujete povećan nedostatak vlage na licu predlažem da isprobate konopljino ulje za lice. Ono utiče na vanćelijski matriks, jačajući ga i na taj način pomaže održavanju hidratacije kože.
  • Smanjuje iritiranost kože – Ovo se dešava jer se u njemu mogu naći velike količine vitamina A. On utiče na smanjenje upalnih procesa na koži. Dakle ako osećate iritiranost i upalu samo uvrstite ovo ulje u vašu negu.
  • Smanjuje znakove starenja kože – Antioksidansi i masne kiseline u ovom ulju, utiču na smanjenje starenja kože. Zbog ovih svojstava koža deluje zategnuto i podmlađeno.

Možete ga koristiti u vidu:

  • Tonika za lice
  • Maske za lice
  • Kreme za lice

Ono što je neophodno da vodite računa jeste da ne preterate sa količinom i da proizvode za negu koristite redovno, radi boljeg efekta.

Ako se pridržavate uputstva za negu kože i lica možete dobiti čistu, negovanu kožu bez akni i bubuljica.

Napomena: Jedna od najboljih stvari koje možete uraditi za vaše lice jeste pripremiti ga za korišćenje ovog ulja. To možete uraditi tako što ćete uraditi blagi piling lica pre nego što ga budete koristili. Pazite da piling ne bude previše jak i da ga ne radite previše često. U suprotnom može se desiti da iziritirate i oštetite kožu lica. Ovo je ujedno i dobar način da sprečite pojavu začepljenih pora i omogućite dubinsko prodiranje proizvoda.

Alo.rs

Danas objavljeno

Krompir po receptu iz grčkih pravoslavnih manastira

Vanja A

Otklanja bol i stres

Vanja A

Stižu komarci koji prenose teške bolesti, na udaru i region

Zeljka

Ostavite komentar